Craps spel uitleg

Craps uitleg spel

Het craps spel wordt gespeeld met twee dobbelstenen. Je zet je geld in tegen het geld van de bank. Vervolgens kun je inzetten of de werper gaat winnen of verliezen. Het is de shooter (de werper) die de dobbelstenen gooit. Dus het is niet een croupier zoals bij roulette welke de bal (in dit geval de dobbelstenen) in het spel brengt. Als de som van de dobbelstenen zeven of elf is dan heeft de shooter gewonnen. Ook iedereen die aangaf dat de shooter zou winnen heeft dan gewonnen. Als het een twee, drie of twaalf is dan heeft de shooter verloren. Ook alle mensen die voor hem hadden ingezet hebben dan verloren en de anderen hebben gewonnen. Wordt er een vier, een vijf, een acht, een zes, een negen of een tien gegooid dan is dat een punt en moet de shooter nogmaals gooien to thij een zeven gooit. Hij moet nu net zolang gooien tot dit gebeurt! Als het gebeurt dan wint hij.

De volgende shooter!

Als de shooter verloren heeft dan gaan de dobbelstenen naar de persoon aan de linkerhand van de shooter. Deze mag vervolgens zijn of haar geluk gaan beproeven.
De marge bij craps is erg klein. De shooter heeft een klein nadeel van een tot anderhalf procent.

Wat als een punt is gemaakt?

Als de shooter wint en een punt maakt, dan kan iedereen die op winst had ingezet een extra inzet plaatsen. Dit heet Odds. Men mag dan een extra inzet plaatsen welke minimaal twee keer zo hoog is als de eerste inzet. Afhankelijk van de regels van het huis is hier wel of geen limiet aan gekoppeld. Wordt er vervolgens een zes of een acht gegooid dan wordt er vijf keer de inzet uitbetaald! Bij een vijf of een negen wordt er drie keer uitbetaald! Bij een vier of een tien wordt er dubbel uitbetaald. Het is heerlijk om te winnen!

Veel succes bij het spelen van een ronde craps!